top of page

Balayage

Balayage är franska och kan enklast översättas till ”att svepa/måla”. Till skillnad från traditionell slingteknik där håret ofta slingas från rot till topp, är Balayagetekniken en frihandsteknik där frisören målar slingorna i håret. Balayage är en ypperlig behandling när du önskar ett naturligt och solkysst resultat. Med andra ord en perfekt behandling inför sommaren då många av oss suktar efter den där härligt avslappnade – men samtidigt lyxiga – strandlooken.

Vem passar i Balayage?

 

Balayage förknippas ofta med långt lyxigt Hollywood hår, men visste du att färgtekniken passar utmärkt för alla hår – oavsett längd? Frisören utgår från din egna hårfärg och skräddarsyr resultatet efter dina önskemål och hårets förutsättningar.

Detta är förmodligen en av de främsta anledningarna till varför färgtekniken har blivit så omåttligt populär bland våra

kunder – och frisörer.

För ett extra naturligt resultat med mjuka sömlösa övergångar, bör håret slingas med färger som är max tre nyanser från din naturliga hårfärg. Önskar du ett mer dramatiskt resultat med tydligare kontraster, bör du välja färgnyanser som är längre från din naturliga nyans.

Vad är fördelarna med Balayage?

Fördelarna med Balayage är många! En av dem är att utväxten inte blir lika markant när håret växer ut, så som det ofta blir med andra färgbehandlingar. Detta eftersom Balayage-nyanserna i håret är naturliga och inte lika markanta som exempelvis med en vanlig helfärgning. En Balayage behandling innebär som regel också att det blir något glesare mellan frisörbesöken. En klassisk slingbehandling brukar ha behov av en uppfräschning ungefär var 6:e till 8:e vecka. Med Balayage kan du oftast vänta lite längre.En annan fördel är som vi redan nämnt den enorma flexibilitet och valmöjlighet som Balayage erbjuder samt att behandlingen passar alla hårtyper, hårlängder och hårfärger.

   Tips

Balayage kan med fördel kombineras med andra färg- och slingtekniker. Om du önskar fler och tunnare slingor går det utmärkt att kombinera Balayage med Babylights.

bottom of page