top of page
IMG_4433.jpg

Hair By Angels Academy©

Vi utbildar framtidens frisörer

Vår vision
Academy

Vi är ett fantastiskt team som brinner för våra elever. Hair by angels är ett frisörföretag som ger det lilla extra och som vågar sticka ut från mängden.

Vi öppnade dörrarna till vår första salong för 8 år sedan. Det vi har lärt oss från vår resa är att eleverna bygger företaget och möjlighet till vår egen expansion. Vi skapar många jobbtillfällen till våra yngre frisörer. Vår strävan är att vara en förebild för Sveriges yngre frisörer. Vi har sedan start anställt många ambitiösa, talangfulla frisörer och planerar att fortsätta med detta. Vi ser eleverna som en unik tillgång. Vi vill lyfta fram våra unga talanger och ge dem chansen att bygga en framtid hos oss. Och dessutom ge våra yngre kunder en fantastisk klippning och färgning till ett bra pris.

Vi har skapat ett arbetssätt där våra erfarna frisörer agerar mentor, och kontinuerligt vägleder och assisterar eleverna, i deras utveckling så att de kan nå sitt mål.

Vår ambition är att anställa alla våra elever som slutför grundutbildningen samt uppnår våra högt ställda krav.

Hair by angels arbetar med ett koncept där kunden ska få en helhetsupplevelse utifrån våra ledord som är:

 

Ödmjukhet, Perfektionism och Kvalité

Varje elev har en egen mentor hos oss. Ansvarig för utbildningen är vår ägare och VD, Madelene Bosma som har gedigen erfarenhet av frisörbranschen. Madelene har även arbetat som examinator för gesällbrev och delprov hos frisörföretagarna.

Vi arbetar mycket med individuella styrkor hos alla elever och hjälper dem lyfta fram det bästa hos sig själva. 

Grundutbildningen består av 2 olika nivåer.

  1. Den första utgörs av grundutbildning som oftast görs på gymnasieskolans hantverksprogram.

  2. Efter grundutbildningen genomgår eleven en arbetsplatsförlagd utbildning på ett frisörföretag i 2 nivåer. Efter nivå 1 skall ett delprov genomföras.

  3. Efter 2000 timmar kan eleven avlägga branschens gesällprov.

Hair by angels Academy är vårt sätt att bidra till branschen med nya duktiga frisörer. Vi har på senare tid valt att öka antalet elever hos oss på grund av vår snabba expansion. Vi ser dessutom eleverna som en fantastisk tillgång där vi kan forma dem till den frisör som passar våra salonger bäst.

 

Från februari 2021har vår VD valt att jobba mindre med kunder för att helhjärtat arbeta med våra elever samt vidareutveckling av övrig personal.

Vi kallar det: "Hair by angels Acadamy"

bottom of page