top of page

Balayage

Balayage är ett franskt ord som på svenska kan liknas med ”svepa/måla”. När balayage började bli en trend jobbade man oftast på frihand, alltså att man målade slingorna på håret. Målet var oftast att kunden skulle se lite solkysst ut. Man målade helt enkelt mest på dem ställena där solen tar. I fronten, i överhåret och på topparna.

Med åren har trenden utvecklats extremt mycket och idag har ordet Balayage en väldigt bred betydelse.

 

Att komma till sin frisör och be om en balayage kan betyda allt ifrån några få slingor för att få lite liv i sin egna färg, till att vilja ha nästintill helblekta längder som fadeas upp lite softare mot botten. Ibland behöver man även lägga till lite mörkare slingor eller en mörkare botten för att få in alla dimensioner kunden önskar. Framförallt på dem som kanske har en naturligt ljus grundfärg.

 Idag jobbar man oftast med blekning i folie för maximal uppljusning. Något som även kan kallas för foilayage. Man kan kombinera olika tekniker med att väva slingor samt måla/fadea upp blekningen mot botten och även toupera slingorna. Toupering skapar en softare fade på slingorna mot botten då du ”tar bort” en del av hårstrårna närmast botten. 


 
Det har tillkommit flertal olika tekniker som man kan kombinera med sin valda slingteknik. Några exempel på det är Tips Out & Wet Balayage.
 
Tips Out - När du vill ha maximal uppljusning i toppar/längder. Här jobbar man med frihandsteknink på vissa/alla toppar som ligger utanför foliepaketen. Detta för att nå ett ljusare slutresultat i längderna än i botten/mitten på håret. 
 
Wet Balayage - När du känner att dina gamla slingor kanske inte blivit tillräckligt ljusa eller gulnat med tiden. Då är en Wet Balayage perfekt att använda sig av för att uppnå en effektiv & skonsam uppljusning av hår som redan är blekt. Då börjar man oftast med att lägga folieslingor i utväxten, men lämnar topparna utanför. Efter slingorna är sköljda applicerar frisören blekningen i handdukstorkat hår med frihandsteknik. Oftast räcker det med att blekningen sitter 5-15 min beroende på vilket resultat man vill uppnå. 

 

Balayage är en färgteknik som passar alla, alla typer av hårfärger och längder. Tjockt som tunt. Det magiska med en klassisk balayage är att vi alltid strävar efter ett naturligt resultat, framförallt i botten. Så att din balayage kan växa ut under flera månader utan några skarpa kanter gentemot din egna hårfärg. Vilket gör att du inte behöver gå lika ofta som när du tillexempel gjort en helblekning eller folieslingor intill botten.
 
Frisören utgår alltid efter ditt utgångslänge kombinerat med ditt önskade resultat och anpassar teknik & produktval för att nå dit du önskar. 
 
När man ljusar upp ett hår, med till exempel balayageteknik, behöver man använda blekning. Blekning är sällan en skonsam behandling för ditt hår. Och självklart sätter vi alltid din kvalite på håret i första hand.
Så har du väldigt skadat hår, tillexempel blekt det många gånger innan, använt mycket värme etc. Då behöver vi anpassa behandlingen efter just din hårkvalité. 
 
Vi rekommenderar ALLTID att använda Olaplex i samband med en uppljusning. Då ingår det Olaplex no.1 i blekning/färg och en lyxig efterbehandling med Olaplex no.2 i schamponeringen. Den hittar du under tilläggstjänster.

Läs mer om vad Olaplex faktist gör för ditt hår under fliken OLAPLEX.

CAPS TITLE

Balayage & Tips Out - nya tekniker för slingor

Classic Title

Balayage - en färgteknik för alla hårtyper

bottom of page