top of page

Balayage

Balayage är franska och kan enklast översättas till ”att svepa/måla”. Till skillnad från traditionell slingteknik där håret ofta slingas från rot till topp, är Balayagetekniken en frihandsteknik där frisören målar slingorna i håret. Balayage är en ypperlig behandling när du önskar ett naturligt och solkysst resultat. Med andra ord en perfekt behandling inför sommaren då många av oss suktar efter den där härligt avslappnade – men samtidigt lyxiga – strandlooken.

Vem passar i Balayage?

 

Balayage förknippas ofta med långt lyxigt Hollywood hår, men visste du att färgtekniken passar utmärkt för alla hår – oavsett längd? Frisören utgår från din egna hårfärg och skräddarsyr resultatet efter dina önskemål och hårets förutsättningar.

Detta är förmodligen en av de främsta anledningarna till varför färgtekniken har blivit så omåttligt populär bland våra

kunder – och frisörer.

För ett extra naturligt resultat med mjuka sömlösa övergångar, bör håret slingas med färger som är max tre nyanser från din naturliga hårfärg. Önskar du ett mer dramatiskt resultat med tydligare kontraster, bör du välja färgnyanser som är längre från din naturliga nyans.

Vad är fördelarna med Balayage?

Fördelarna med Balayage är många! En av dem är att utväxten inte blir lika markant när håret växer ut, så som det ofta blir med andra färgbehandlingar.

Detta eftersom Balayage-nyanserna i håret är naturliga och inte lika markanta som exempelvis med en vanlig helfärgning.

En Balayage behandling innebär som regel också att det blir något glesare mellan frisörbesöken. En klassisk slingbehandling brukar ha behov av en uppfräschning ungefär var 6:e till 8:e vecka. Med Balayage kan du oftast vänta lite längre.

En annan fördel är som vi redan nämnt den enorma flexibilitet och valmöjlighet som Balayage erbjuder samt att behandlingen passar alla hårtyper, hårlängder och hårfärger.

Bayalage eller Balayage?

Bayalage, är en stavning som ofta används felaktigt för balayage. Det är en vanlig stavning som har uppstått på grund av att ordet uttalas som "bay-a-lage". Men det är viktigt att komma ihåg att den korrekta stavningen är balayage.

Balayage är en frisyrteknik som använder sig av färgningstekniken där håret målas frihand med färg. Tekniken är en populär metod för att skapa naturligt utseende ljusa slingor och ger en mjuk övergång från din naturliga hårfärg till den färgade delen.

Balayage är ett franskt ord som betyder "svepande" eller "målning" och det är ett vanligt val för de som vill ha en naturlig och trendig look i håret.

Hos Hair by Angels i Kungsbacka är vi experter på balayage-tekniken. Vi använder oss av den här tekniken för att skapa en solkysst look som passar dig och din personlighet. Vi är en professionell frisörsalong som strävar efter att ge våra kunder det bästa inom hårstyling och färgning. Vi är stolta över att kunna erbjuda en högkvalitativ balayage-behandling som ger ett naturligt resultat och en mjuk övergång mellan din naturliga hårfärg och de färgade slingorna.

Våra frisörer är utbildade och erfarna inom balayage-tekniken och kan hjälpa dig att välja den perfekta färgen och tonen för ditt hår. Vi använder endast högkvalitativa produkter för att säkerställa att ditt hår får den bästa möjliga behandlingen.

   Tips

Balayage kan med fördel kombineras med andra färg- och slingtekniker. Om du önskar fler och tunnare slingor går det utmärkt att kombinera behandlingen med Babylights.

Kontakta oss på Hair by Angels, din frisör i Kungsbacka för att boka din balayage-behandling idag och låt oss hjälpa dig att skapa den perfekta solkyssta looken för ditt hår.

bottom of page